On my mind


Cashmereskofta här. Inneskor härMarmorbricka här. Ljushållare här.
Sedan dess att jag såg cashmerekoftan på den här bilden så har jag varit kär i den. Såklart! Ett par nya flattereds är jag också riktigt sugen på – då mina rosa har ett litet kaninbett i tån och – efter väl använding – blivit lite dystra i färgen. Ett par blå skulle nog hålla längre. Sedan vore det drömmen att ha en snygg marmorbricka med ljushållare från Skultuna på soffbordet.
Med tanke på studentekonomin får jag se om det blir någon investering i sakerna ovan. Om inte annat, kan det vara bra saker att önska sig till födelsedagen nästa månad. :)
Love M

7 favoriter från Londonresan

Helgen spenderades i London. Det är första gången jag var där och kan inte säga annat än att det är en fantastisk stad – med hög puls. Vi hade dessutom tur med vädret och fick vandra omkring i tidig vårsol hela helgen.
Ingen traditionell reseguide
Piccadilly circus, Big Ben och Westminster Abbey. Sevärdigheter man som turist bara måste uppleva. Vi hittar alltid en massa bra cityguider på nätet, och jag läste så klart på inför mitt besök. Därför vill jag i detta blogginlägg inte göra allt för stor upprepning av dessa, utan istället lista mina absoluta Londonfavoriter. Guldkornen och tipsen som jag vet att ni bloggläsare – som delar mina intressen, kan ha glädje av. Enjoy!

1. På flygplatsen
Mitt bästa tips för att komma i riktig stämning inför resan är att komma till flygplatsen i god tid. Ta en öl, ät något osunt och känn atmosfären. Resan börjar här! 

2. English breakfast 
Givetvis ett måste när man är i London. Ägg, bacon, vita bönor i tomatsås, korv och toast. På de flesta ställen kan man också välja hur man vill ha äggen. Scrambled eggs är min favorit. De är betydligt mer gräddiga här än någon annanstans.


3. Victoria´s secret – 111 New bond street. 
Ett tvärkast från Oxford street – den stora shoppingatan – ligger New bond street i all sin bragd. Det är här du hittar Victoria´s secret. 4 våningar av ren glädje. Här måste du minst lägga en timme – så är en rastlös pojkvän med – skicka ut honom på stan en stund.4. Afternoon tea
Dagen spenderades med shopping – men nu behöver du en paus. Den perfekta eftermiddagen? Gå in och värm dig med en kopp te eller två. Frossa i allt vad afternoon tea har att erbjuda: laxsnittar, scones och söta bakelser. Vill du lyxa till det lite extra? Beställ in ett glas champagne!


5. Tiffany´s – 25 Old bond street
Holly Golightly i Breakfast at Tiffany´s sa: "Didn´t I tell you this was a lovely place"?
Nu när jag fått erfara ett besök här kan jag bara hålla med. Tiffany´s är den mest trevliga, härliga, underbara butik jag varit i. Just den här på Old Bond street är den näst största i världen med sina magnifika tre våningar. 
Då budgetshoppingen i London inte riktigt föll mig i smaken så blev valet väldigt enkelt. Jag la shoppingkassan på något jag verkligen ville ha istället. Ett par pärlörhängen från Tiffany´s kostade mer än genomsnittet – men upplevelsen och kvalitén var värd varenda krona.
 
6. Buckingham Palace
Ett besök vid Buckingham Palace blev den perfekta söndagsförmiddagen. Tyvärr missade vi vaktbytet som sker varje dag kl 11.30. Det hade varit roligt att se. Tipset är att kolla upp det innan. I januari sker det varje jämn dag (2, 4, 6, 8 osv). 
7. Engelsk pubmat
Då jag aldrig provat fish and chips innan så var det givetvis ett måste. Hur gott som helst. Härligt avslappnat lunchalternativ. Men som nybörjare i stan lyckades vi hamna i turistfällan utan att veta om det. Det vill säga de dyra ställena. Vi fick nog i ärlighetens namn betala mer än vad det var värt. Så därför avslutar jag det här inlägget med att fråga er som varit i London:
Sitter ni på pub- och restaurangtips? Prisvärda sådana? Dela gärna i kommentarsfältet så jag och fler med mig slipper hamna i turistfällan igen.
Kategori: Tips Taggar: London, Londontips;

Liknande inlägg

Inget vete och socker på hela veckan

Som ni kanske redan vet försöker jag följa en ganska så strikt diet, för magens skull. Men nu runt jul och framåt har jag inte tänkt på det alls. Resultatet blandat med lite januaristress är ett ordentligt illamående. Så nu är det dags att vara väldigt sparsam när det gäller spannmål och socker. Just den kombinationen är förödande. Mjölk tycker jag funkar helt ok men överdriver lite för att få effekt och kör på mandelmjölk och kokosmjölk nu igen.
Den här veckan har jag ingen aptit alls. Gjorde en chiapudding igår men den blev inte riktigt som jag tänkt mig. Hade i kokosmjölk och smaken tog alldeles för mycket överhand. 
Någon där ute som sitter på ett jättebra recept på hur man gör god chiapudding? Bring it!